Nu tar jag sommarlov

Nu har jag bestämt mig för att ta sommarlov även från bloggen några veckor. Har de senaste två veckorna känt att jag måste skriva men inte känt mig sugen. Jag har inget att dela med mig om gällande tankar och reflektioner kring ledarskap just nu. Skulle jag uppdatera bloggen mer regelbundet så skulle det bli kring händelser i vardagen och det har jag inget behov av att skriva om här. Själviskt det låter? Ja, men så får det vara. Den här är främst till för mitt behov av att reflektera och dela mig av vissa tankar.

Men nu känner jag att jag vill lämna datorn så mycket det går och njuta av de härliga veckor som jag fortfarande har framför mig av sommarlovet med barnen och mannen. Dessutom ser jag på besöksantalet att ni gör det samma! Så bra! Då behöver jag inte känna någon press att uppdatera massa nu under sommaren ju.

Så vi hörs till hösten igen. Jag fick veta igår att jag kom in på mitt förstahandsval vilket är management och organisation på C-nivå inom företagsekonomi. Kommer bli jättekul och jag ser verkligen fram emot att lära mig mer om dessa ämnens teori. Så ni förstår ju att jag kommer ha massa saker att skriva om här i bloggen till hösten.

Dessutom så åker jag ju iväg till Ödeshög om bara 12 dagar för att i 10 dagar ägna mig åt tyst meditation helt avskuren från omvärlden. Det skall verkligen bli spännande. Men jag skulle ljuga om jag inte säger att jag inte alls känner mig nervös eller lite tvivlande till hur det skall gå. Att jag kommer klara det, det vet jag med all säkerhet. Men jag tror absolut också att det kommer vara jobbigt. Jag hoppas verkligen att det kommer kännas som 10 väl investerade dagar som kommer ge mig några steg framåt i att utvecklas och lära mig mer om mitt inre.

Vill bara säga några saker till innan jag slutar det här inlägget. 
Ät massor av jordgubbar nu så länge det finns härligt goda och söta gubbar att avnjuta!


Njut av alla andra läckerheter som naturen erbjuder nu!


Skit i vädret! Hur som helst så är det härligt att kunna vara ute i regnet utan att frysa sig fördärvad, hur som helst så går det att ta en promenad även om det nästan känns som att du blåser bort, hur som helst så är det ljust tidigt på morgonen och sent på kvällen och hur som helst så är du ledig en period och kan passa på att göra massa saker du gillar. För visst måste du gilla fler saker än att ligga och steka dig i solen? Ibland tror jag att vi Svenskar är så fixerade av vädret att vi kan låta det bli det starkaste semesterminnet. Jag har själv sagt flera gånger denna sommaren att jag vill ha lika fint väder som förra sommaren. Och ändå gillar jag inte så värst mycket att ligga på stranden. Även om jag älskar värmen. Men nu har jag iaf bestämt mig för att även om vädret inte vill visa sig från sin bästa sida den här sommaren så skall detta banne mig bli den bästa sommaren hittills!

Det är sant att det finns kvällar här som är helt vindstilla. detta ska jag försöka minnas i höst när stormarna lyfter takpannorna. min kära man, ska vi limma fast dem nu på sommaren kanske?

Visst har det varit några härliga dagar med sol…

Hela härliga stora familjen. jag är så glad nu när jag är vuxen att jag har många syskon och att jag gillar att umgås med dem alla. när vi bar barn var det nog lite mer bråk och negativa tankar kring dem…

Vackra vackra Varberg. jag tänker ofta på att jag inte ska ta dina fantastisk vyer för givet!

Violas favvoställe i Varberg. utsikten är fin och det är spännande att klättra upp på kanonen.

Men lite fler dagar med regn och blåst har det allt varit. igår stannade vi inne. vi blev inte ens sugna på att plaska i sommarvarma vattenpölar. men kom ihåg att vattnet ju känns varmare när det är kallt i luften… jo då…

Ja, så lite boktips också: (Skippar deckarna nu när det är semestertider även om jag fastnade för Mons Kallentoft och lyssnade igenom alla hans böcker efter tips från syster)
Krigsdagböcker 1939-1945, Astrid Lindgren
Bombi Bitt och Jag, Fritiof Nilsson Piraten
Gurun i Pomonadalen, Mikael Bergstrand (Hans senaste om Göran och hans indiska vän. Har ni inte läst de andra två så gör det först! Så härliga feel good böcker)
De förklädda flickorna i Kabul, Jenny Nordberg
De sju dödssynderna, Stefan Einhorn
Svenska uppfinnare, Petter Karlsson
Mitt liv som gift, Anna Mannheimer
Alltid för er: En sann historia, Cecilia Berglund
Med känsla för barns självkänsla, Petra Krantz Lindgren
Hälsa på recept: träna smartare, må bättre, lev längre, Anders Hansen & Carl Johan Sundberg

 

Glad sommar önskar vi! så här snälla som små änglar är de på bild och när de sover. Mellan det är de små individer med extremt stark vilja och envishet, tusen frågor, tusen sätt att retas på och tusen sätt att visa kärlek och mys på. mina älskade ungar! vad jag tycker att det är roligt att vi börjar kunna argumentera och diskutera med varandra för det utmanar mig på alla plan!