Njuta av dagen

Ni kommer väl ihåg att njuta av dagen när dagarna är som de har varit på västkusten de senaste dagarna. Eller ja, det är ju viktigt att komma ihåg att vara närvarande i nuet och njuta av dagen alltid. Men jag tycker att det blir så mycket enklare att bli påmind av det när det är så fina dagar som det har varit. Helst när dessa dagar är i början på våren, efter en lång, kall, mörk, regnig och blåsig vinter. Då är de där första dagarna med massor av sol helt underbara!

I morse slogs jag av hur fin soluppgången var, havet låg helt spegelblankt och blått och i horisonten möttes hav och en rosa himmel som såg helt magisk ut. Nu ikväll när jag kom hem efter min meditation råkade jag titta upp och slogs av hur stjärnklar kvällen är och hur tydligt stjärnorna syns!

För att öva och blir bättre och bättre på att uppskatta och vara i just nuet, (Annars är mitt naturliga tillstånd att planera framtiden) så går jag på yoga regelbundet. Ibland är det långa meditationspass som erbjuds på Asia spa där jag tränar. Detta var andra gången. Idag var det inte någon liggande guidad meditation utan en sittande, sjungande meditation till rörelser. Sången var typ mantran som upprepades i minst 10 min med rörelser till. Vi höll på i 1,5 timme gott och väl så nu när jag tänker efter måste några ha varit mycket mer än 10 min. Vi gjorde 4 eller 5 olika med fokus på balans. Väldigt konstigt att sitta på en kudde i ett rum med massa andra och göra armrörelser samtidigt som vi sjunger samma mening om och om igen på ett konstigt språk. Samtidigt så känns det som att det händer något i kroppen. Kan inte riktigt förklara vad, typ en vibration… Helt klart är det att det iaf var ett bra sätt att vara i nuet. Att komma ihåg sången och rörelserna gjorde att det inte fanns tid att tänka på något mer än det vi gjorde just nu.