Föreläsning för första gången i Varberg

Idag hade jag en föreläsning för första gången i Varberg. Det var transportgruppen som har en konferens på Kusthotellet i Varberg idag och imorgon. Varberg visade sig från en bra sida för att vara Mars. Hoppas de tillfälliga besökarna tycker det också.

Det var en två timmars föreläsning på temat ”Kundfokus och förändringsmöjligheter”. Jag hade verkligen jättekul och det var otroligt intressant att höra om deras vardag och vad de har för utmaningar och möjligheter. Såklart så skiljer ju sig olika branscher otroligt mycket genom att man har olika typer av ramar att förhålla sig till. Men det finns också en sak som ändå gör att vi alla är lika. Vi jobbar ju tillsammans med människor i alla organisationer. Och vi människor har en tendens att resonera och agera lika, samt ha samma triggers var vi än befinner oss. Kanske så att olika personligheter dras till olika yrken? Tror ni på det? Dock så tror jag att det ändå om det är så, iaf finns olika engagemang och alla olika typer också. Samt att det finns en fördelning mellan folk som vill testa nytt, är skeptiska till nytt och som tycker att allt faktiskt var bättre förr.

Två länkar jag använde idag som jag tycker är väldigt bra.
Båda har jag börjat använda ibland på mina föreläsningar när de passar in i det ämnet jag föreläser om. Båda har jag fått genom andra. En genom en vän och en genom den förra kursen jag gick i Strategisk marknadsföring.

Det är dessutom en av de saker jag säger när jag föreläser gällande tips för dig som är ledare. ”Lär dig och inspireras av de bästa och ta till dig det som funkar för dig och anpassa det så att det passar i din omgivning och dig i ditt ledarskap”

En film om vad som driver och engagerar människor. Är det pengar? Nej! Definitivt inte bara!

En film om vikten av att identifiera och kommunicera ”Why” i det företag ni är.