Bra att ha med i sitt reseapotek

Nu efter 3 månader i Thailand har jag fått mer fakta om vad som kan vara bra att ha med sig i sitt reseapotek. Iom att det var första gången vi reste så länge som vi har varit iväg och iom att vi har tre ganska små barn så var vårt reseapotek välfyllt. Hellre för mycket än lite resonerade vi. I vissa fall har det varit riktigt bra saker, i vissa fall så tog vi för mycket. Såklart är det väl också så att om det inte händer något så behöver man ju inget…

För det första så har vi varit förskonade mot både magåkommor, allvarliga olyckor eller sjukdomar. Det är vi såklart jättetacksamma för. Och pga det så har vi många saker vi inte har behövt använda.

Här kommer iaf vad jag rekommenderar er att packa med eller försäkra er om att det går att köpa på plats vid behov:
Plåster – Till skavsår, mindre skärsår mm.
Otinova – Spray som hjälper mot irritation pga för mycket badande i poolen. sk poolöra. Väldigt bra, la irritationen på några dagar.
Silikonproppar – Att ha i poolen om du eller barnen har känsliga hörselgångar som lätt blir irriterade.
Calma, eller andra åksjuketabletter – Såklart bara om du blir åksjuk. Jag hade behövt något starkt när jag åkte båt och dök. Mitt ena barn kräktes på båtutflykten. Nu kan du bara använda Calma för barn över 12 år. Men om det finns åksjuketabletter för mindre hade jag tagit med det.
Antihistamin – För att lindra reaktioner på myggbett eller andra bett
Xylocaine – För att lindra klåda av bett mm. Har iof hört att de har ngt här i Thailand som används på myggbett och är väldigt effektivt. Så kanske går det att hitta här nere också.
Mineralsalt – Istället för att varje dag ta en Resorb som innehåller onödigt socker så kan du salta lite mer på maten. Vi hittade inget mineralsalt här nere så det fick första besökarna ta med från Sverige. Har varit jättebra.
Resorb – Vid några enstaka gånger har det ändå behövts. Men inte alls varje dag, inte ens varje vecka. Så det har vi ganska mycket över.
Värktabletter – Användes när bebis fick hög feber två gånger (suppar) och har använts några gånger av oss vuxna. (Drinkarna är så billiga i Thailand….)
Febertermometer – 
Sårtvätt – Lätt hänt att skrubba sig, eller riva sig på en snäcka på stranden el. ngt. Skönt att kunna tvätta rent.
Magtabletter mot diarré – Vi har som tur var inte behövt använda detta, men jag hade inte åkt utan att ta med det. Kan vara riktigt jobbigt annars…
Aloe vera – För att lindra bett, ev solbränna mm
Solskydd – Det absolut bästa vi har tagit med oss är Eco Cosmetis solkräm med solskyddsfaktor 30 som också fungerar som myggskydd! Halleluja så bra! Dessutom har det varit väldigt effektivt. Vi har smörjat barnen på morgonen och sen har vi bara behövt komplettera med spray på kvällen när vi skulle ut och äta. Helt magiskt bra på ställen där det även finns dagaktiva myggor som kan bära på hemska sjukdomar…
Myggskydd – Se ovan om solkrämen. Vi tog även med oss Mygga från Sverige. Men här nere har funnits minst lika bra alternativ. Vi har kört giftfria varianter av citronella olja. Har funkat ok. Det finns också massa effektiva varianter som dock är giftiga. Vi har valt bort dem pga barnen och pga att jag ammar. Men, myggmedel är helt onödigt att ta med från Sverige.
Pincett, sax, och nageltång
Antihistamin – 
Var väldigt bra vissa gånger när myggbetten gav stora och väldigt jobbiga utslag. Vissa påstår att det skulle kunna hjälpa förebyggande mot myggbett också. Men det förstår jag inte alls. Har iaf inte tagit det förebyggande utan vid behov.