Egentillverkade saronger

En av sakerna som barnen har fått göra på skolan är batik. Det är en person som har kommit till skolan och visat dem tekniken. Han har en butik inne i Saladan där man dels kan köpa hans egenmålade saronger och dels så kan man göra en egen sarong. Vi har pratat om att vi skulle låta barnen göra detta och så gick tiden. Men förra veckan tog vi äntligen tag i att Viola och jag gick in till Saladan och gjorde en sarong tillsammans med hennes kompis från skolan. Viola gjorde en solnedgång.

Det var verkligen jätteroligt att skapa något själv. Det tog ca 2 timmar och det kostar 450 bath.

Sarongen skulle torka och sen vaxas så den kunde hämtas tidigast dagen efter. Några dagar efter gick jag in igen, men den här gången med William. Han ville såklart också skapa sig en sarong att ta med hem som minne. Han ville ha en spektakulär figur på sin och vi fick lite hjälp av konstnären som hade butiken för att få till det på bästa sätt. Även William blev väldigt nöjd med resultatet. Nu skall även hans sarong torkas innan vi kan hämta upp den.

2 reaktion på “Egentillverkade saronger

  1. Linn Salsgård

    Vad fina de blev! Det skall bli kul att höra om er resa, drar ni er inte hemåt snart? Våren har kommit till Varberg nu! Hälsn/Linn

Kommentarer inaktiverade.