Matmarknad

Varje dag är det matmarknad någon stans på ön. På måndagar håller den till vid södra Klong Dao uppe vid vägen och på lördagar håller den till halvvägs in mot Ban Saladan. På onsdagar är den tydligen inne i Saladan. På måndagar och lördagar tar jag Nils vagn och beger mig dig för att köpa frukt, grönsaker och ägg.

Det är så spännande och roligt att gå omkring bland stånden och titta på vad de har för utbud av frukt och grönsaker. Smaka på nya obekanta frukter och se om det finns några spännande saker att köpa.

Det är också en upplevelse i att inse att hantering av kött och fisk är helt annorlunda än i Sverige… Det säljs köttbitar, inälvor, kycklingfötter, grisansikte mm. Till köttet ingår det flugor. Våra gäster har påpekat att det inte ser så gott ut… Jag tänker att troligen så handlas råvarorna till restaurangerna på marknaderna. Men ingen av oss har blivit sjuka iaf. Samt så tänker jag att troligen så används råvarorna ganska snabbt.

Jag brukar också köpa någon lunch när jag är på marknaden. Har provat olika pannkakor, några med kokos, några med musslor. Vårrullar, några konstiga friterade bollar mm. Det mesta har varit väldigt gott och människorna är som vanligt väldigt trevliga. Ta er helt enkelt till marknaden och låt er inspireras!