Artikel i VD tidningen om engagemang och motstånd till förändringar

I aktuellt nummer av VD tidningen är jag med i en artikel. Kunde inte hitta den på nätet så här kommer den i PDF-format.

Den är med i deras Tema om medarbetarnas motstånd. Rubriken är ”Konsekvens och uthållighet skapar engagemang”. Jag får ge min syn på förändringsarbete, svårigheter och möjligheter med det samt min syn på hur jag tycker man skall jobba med engagemang och vad det kan ge. Avslutningsvis får jag ge lite tips på hur du engagerar dina medarbetare. Jag tycker att artikeln blev bra. Även om det såklart är så att allt i detta tema är så väldigt mycket lättare att säga än att göra… Slogs av det igen när jag läste artikeln.

Tänkte ungefär såhär: ”Vad bra det där låter som jag säger, tänk om jag orkade att agera precis så varje dag!”. Det gör jag inte, inte varje dag. Men tro mig, jag försöker verkligen. För det är ju så, även om du vill så kan du aldrig komma till jobbet en dag och säga att: ”Idag vill jag inte vara en förebild och idag vill jag inte leva som jag lär. Det orkar jag inte med idag. Jag tar det imorgon igen. ” Som chef är du alltid en förebild i din organisation. Vare sig du vill eller inte. Så emellanåt när jag inte lyckas med det är det bara till att bita i det sura äpplet och inse att jag gjorde fel och be om ursäkt för det.

Läs artikeln här: Artikel VD tidningen