Jag är Zlatan Ibrahimovic´: min historia – bokrecension

Jag har precis lyssnat klart på boken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic´: min historia”. Vilken trevlig och inspirerande historia. Måste erkänna att jag inte har haft så bra koll på Zlatans alla turer och steg. Så boken var ju dessutom lite spännande då jag inte hade koll på vilka matcher mm han vunnit eller inte. Men det som gjorde boken så bra, intresserad av fotboll eller ej är ju att lyssna på Zlatans uppväxt, kamp för att bli accepterad och ta sig fram i fotbollsvärlden, den otroligt hårda träningen som ligger bakom hans framgångar och hur han resonerade i med och motgångar. Hur han fungerar och vad som driver och motiverar honom.

Det var inpsirerande! Han är ett levande bevis, en sann saga nästan, som bevisar att du kan om du vill. Vill du tillräckligt mycket och har din drivkraft så kan du göra det du vill. Du kan förverkliga din dröm! Zlatan hade inget gratis, en ganska jobbig och otrygg uppväxt tolkar jag det som, inte de allra bästa förutsättningarna i skolan mm. Han hade mycket emot sig på planen i början med föräldrar som ville peta honom ur laget som grabb för att han utmärkte sig! Han köpte enligt boken sina första fotbolls skor i mataffären för 50 spänn. Visst, talangen har han ju säkert. Men bakom den ligger tusentals timmar med hård träning, anpassning för att kunna ta sig fram i den värld han lever i mm. Det tycker jag är inspirerande, han har aldrig gett upp, han har följt sin dröm! Att han dessutom är en stor inspiration till många småkillar och tjejer där ute som drömer om att bli stjärnor, det är bra.

Betyg: 4 av 5

CDON, Adlibris, Bokus

Nu är jag bara nyfiken på två saker gällande Zlatan;
1. När skall Helena skriva sin bok om samma sak men från hennes perspektiv? Det skulle jag verkligen vilja läsa. Hur är det att vara fotbollsfru till en så stor stjärna med all den uppståndelse det bär med sig om med den ensamheten det verkar innebära?
2. Vad skall du göra när du är klar med karriären Zlatan? Du verkar ha så du klarar dig flera liv efter varandra. Kan du inte göra något i välgörenhetens tecken för de där fattiga tjejerna och killarna som behöver trygghet och stöttning när de inte får det i hemmet eller i skolan?