Vet du vad du skall välja nästa söndag?

Nu är det snart dags att välja igen. Jag känner att jag inte har engagerat mig så mycket som jag borde för att veta vad jag skall välja. Jag såg på aftonbladets partiledardebatt. Tycker nog att Annie Lööf var bäst där. Det tråkiga med de debatterna är att de har en tendens att säga vad de andra har gjort fel istället för att berätta om dem själva. Om de ändå säger vad de vill göra så berättar de inte hur. Så konsekvensen för mig blir att jag inte vet vad jag skall välja.

Har nog ändå nästan bestämt mig för vilket parti som skall få min röst till riksdagsvalet. Men i det lokala är jag fortfarande tveksam. jag vet för lite om vad politikerna vill i Varberg. När jag läser reklamen som har kommit de senaste veckorna så blir jag inte så mycket klokare på vad jag skall välja. Det låter ju jättebra med mindre barngrupper i förskolan, bättre skola, bättre äldrevård, utbyggda cykelvägar och vägar. Det jag undrar är dock HUR skall det här göras? Om inte skatteintäkterna kommer öka markant så måste rimligtvis satsningar kompenseras med nerdragningar eller effektiviseringar någon annan stans. Jag vill veta vad konsekvensen av mindre barngrupper i förskolan blir.

Och vad betyder bättre äldrevård? Vad innebär det för konkreta åtgärder? Flera partier säger ju det, men med hänsyn till att de har olika syn på vad bättre innebär så är jag angelägen att veta vad bättre innebär för just det partiet.

Jag gjorde några olika valbarometrar förra helgen. Resultatet gjorde mig inte direkt klokare… Jag får nog bege mig till valstugorna på torget idag. Det enda jag vet är att jag INTE skall rösta på Sverigedemokraterna. Såg deras reklam på tv igår. Stark retorik, men vi i Sverige är inte så dumma att vi går på den lätta… Eller hur!?

IMG_2171.PNG

Den här känner jag inte alls igen mig i… Nr2-4 har jag aldrig tänkt att jag sympatiserar med. Miljöpartiet… jag har tänkt att de är för ensidiga, får kanske läsa på lite mer om dem.

IMG_2170.PNG

Här blev jag helt blå… Piratpartiet…nej, de tänker jag inte rösta på.