Våra restaurangpärlor så här långt

Vi har hittat några restauranger som vi har fattat tycke för. Vi har dock inte provat alla som finns i vårt område så självklart kanske vi har missat några guldkorn.

På Klong Dao där vi bor så har vi provat oss igenom några olika restauranger. Vi har i första hand provat de som inte är svenskägda och de som inte tillhör resorter. Såklart kan dessa restauranger vara jättebra. Men vi har varit sugna på att prova oss igenom så genuint Thailändska restauranger som möjligt.

👍 😋

Easy bar: En trevlig restaurang som vi faktiskt har besökt allra mest på dagtid. Hit går vi om vi skall köpa en kokosnöt och dricka eller en fruktshake. Deras kokosnötter är iskalla och läskande. Nils älskar dem och de tycker mycket om Nils. Han brukar alltid bli bjuden på en banan när vi är där. De har dessutom god mat, mina favoriter är vårrullar och paneng curry.

Koala bar: Hit gick vi en kväll för att dricka drinkar. Mums! Vilka goda drinkar de har! De gör riktigt bra frozen drinkar. Maten är också god. Tyvärr har den inte öppet varje dag.

Krua Nidnoy: Vår absolut favorit! Så god mat. Bra service och bra drinkar. Tyvärr är ett stort minus att de har stängt för säsongen!

Time for lime: Här har vi varit några gånger och ätit deras avsmakningsmeny. De har en fast meny för varje veckodag. Har varit bra mat, bra service och bra drinkar där varje gång vi har varit där. Dock har jag inte provat mig igenom alla dagar ännu. Väl värt ett besök.

Sawasdee (Kanske felstavat): Detta är den restaurang som tydligen levererar mat till barnens skola. Den ligger över vägen väldigt nära Southern Lanta. Här har vi oftast beställt mat för att ta hem och äta de kvällar vi inte orkar äta ute. De har verkligen bra mat till bra priser. De har alla klassiska tairätter, dock så står inte alla på menyn. Men de går utmärkt att beställa ändå. Det jag gillar här är att om jag ber att få maten mer spicy så strösslar de inte helt enkelt bara på mer chili utan de gör själva såserna starkare. Ett stort plus.

Matvagnen: Den har inget namn. Men det står ett par utmed vägen också nära Southern Lanta som har en liten vagn som de lagar Pad Thai och Friterade musslor i. Rätterna kostar 50 Bath styck. Verkligen goda båda två och ett väldigt bra alternativ om ni skall ta hem mat.

I Saladan:
Baifern: Här har vi varit några gånger och ätit Crispy pork skin. Låter sådär. Men så gott! Så god att jag liksom inte riktigt vågar eller vill testa något annat på deras meny. Barnen har dock testat annat och de har alltid varit nöjda. De gör även jättegoda fruktshaker. Samt är väldigt trevliga mot barnen.

Vi har tyvärr inte varit i Saladan så många gånger så där är fortfarande många ställen vi inte har testat. Barnen är oftast inte sugna på att traska in dit på kvällarna…

Ställen som vi vill testa men inte gjort ännu:
Taste – Hit skall manen och barnen på fredag och äta Tacos. Ja, inte thailändskt… Men efter två månader är barnen sugna på deras favvo mat….
Chilli – Samma anledning som ovan…
Två restauranger jämte chilli – Innan chilli på väg in mot Saladan finns två restauranger utmed vägen. Vi har sagt massa gånger att vi skall äta där någon dag. Personalen är väldigt trevlig och priserna är bra. Min svägerska var där med sin familj när de var här och de gillade dem.
Slow down – Denna hade jag inte tänkt testa men jag har fått tips från en person som jag litar på. Så den kommer få ett besök av oss innan vi beger oss hemåt.

Ställen vi testat som vi inte kommer gå tillbaka till: 👎
Black Coral – Hit gick vi efter många tips på en facebook sida för de som vill ha info och Lanta. Trist meny. Förstår att vissa kanske saknar svensk mat. Men vi känner inte så… Den thailändska maten var ok, men inte alls bättre än många andra ställen och dessutom ganska dyr. Vi kom tillbaka en kväll för att testa drinkarna. Usch. De gick inte att dricka. Faktiskt de sämsta jag har testat här.

Southern Lanta – Jag och ett av barnen gick hit en kväll. Prisläget är högre än det flesta andra. Min mat var ok, jag åt en hot pan. Men mitt barns mat var riktigt dålig. Nej, inget ställe vi går tillbaka till.

The Fat Monkey – Hit gick vi första kvällen. Jag och mannen beställde taimat. Barnen beställde från barnmenyn. Efter ca 40 min kom de och frågade om vi ville köpa vitlöksbröd för taimaten skulle dröja… Efter 1,5 timme när barnen ätit upp och bebisen var otröstlig gav vi upp och gick hem. Riktigt dåligt tycker vi att de inte kunde upplyst oss om den långa väntetiden när vi beställde….

Coco – Hit gick vi efter tips från vänners vänner som hade fastnat för stället och speciellt för deras hot pan. Plus att de hade en liten lekhörna till barnen. Men maten var inget speciellt alls tyckte vi. Deras hot pan var sämre än ganska många vi ätit på restaurangerna utmed stranden på Klong Dao.

The Frog – Hit gick vi också efter massor av tips från facebook gruppen. Jag beställde deras signaturrätt. Grillade kamben. Ja, de var helt fantastiskt goda. Jag är väldigt kräsen med just denna rätt och blir nästan aldrig nöjd, tycker oftast att jag gör dem bättre själv… Men, de här var möra, trillade av benen och med en perfekt grillyta. Såsen var dessutom jättegod! Så varför tänker vi inte gå tillbaka? Resterande familjen var inte nöjda… De beställde annat från menyn och det var ingen höjdare. Dessutom så var priset för kamben var i klass med Sverige. Så jag tänker helt enkelt att ja, de var goda. Nu har jag provat dem.

Hoppas detta kan hjälpa och ge inspiration till er som befinner er här och känner att ni vill ha tips i restaurangdjungeln. Men, såklart. Smaken är ju som baken…. delad… Så det är ju inte alls säkert att de ställen vi gillar är något för dig…

Vi har som jag skrev i början sökt efter ställen där thailändarna själva äter i första hand, ibland testat pga rekommendationer och ibland för att barnen har önskat det. Ändå har vi oftast hamnat på ställen vid stranden då det helt enkelt är väldigt fint och smidigast med barnen. Det som jag av princip undviker är de ställen som serverar halal mat. Har såklart ingen aning om hur djuren har haft det på de ställen jag har ätit heller… Men halal vill jag inte stödja.

2 reaktion på “Våra restaurangpärlor så här långt

 1. martin stalenhoef

  Om du tycker så mycket om Thaimat varför äter du kamben och att dinken inte var som du tyckte skulle jag ha sagt till och även om du var missnöjd med andra restauranger varför hålla tyst och sedan komma hem och klagar det skulle jag göra om jag inte var nöjd och om du har varit här så länge kan det inte vara någon problem att tala om det på en gång
  Martin Stalenhoef

  Ägare Black Coral

  1. Cecilia Rönn Inläggsförfattare

   Hej Martin
   Som jag skrev. Kamben är min absoluta favoriträtt. Var såklart nyfiken på att prova det när jag hört så mkt gott om dem.
   Samma med din restaurang, hade sett massa tips om den också. Anledningen till att vi kom tillbaka för drinkar en andra gång var för att taimaten vi åt första gången var ok. Drinkarna var det inte, jag har jobbat som bartender. (Många år sen iof) Jag visar gärna hur iaf jag tycker att de ska göras. Bara maila mig. 😄
   Absolut att det bästa är att säga till på plats, det har jag gjort de gånger intresset och viljan från personalen finns också.
   Detta är ingen klagomur från min sida, det är en recension på det toppar och dalar jag har upplevt hittills.
   Precis som du anser att jag tydligen har ett ansvar att ge feedback till restaurangen innan jag skriver ett omdöme någon annan stans så anser jag att du skulle kunna välja att ta till dig av feedback och göra något bra av den. Jag utvecklar gärna mina synpunkter i ett samtal el mail om du vill veta mer.
   Ha en fortsatt bra dag och all lycka till i framtiden. 🙏

Kommentarer inaktiverade.