Utflykt till Bamboo Bay

I veckan som var tog vi en tur till Bamboo Bay. Det är den sydligaste stranden på Koh Lanta Yai. Vi hade läst på om den och var förväntansfulla. Skulle vara fin strand, bara tre resorter och till och med lite snorkling.

Vi åkte tidigt på morgonen för att hinna bada mm innan solen blev för stark. Planen var att åka tillbaka igen efter lunch då jag åkte med de stora barnen och UB var hemma med Nils.

Ca 45 min senare var vi framme. Det var verkligen vackert på stranden och förutom vårt sällskap var det bara två personer till där. Som en positiv överraskning så fanns det en liten restaurang precis vid stranden som hade solsängar med halmtak över så när vi handlade mat på restaurangen kunde vi ligga där och få skugga hela dagen när vi ville. Dessa var en bit upp så de var inte mitt på stranden och förstörde inte alls den vackra vyn.

Vi hoppade i plurret direkt och tog fram våra snorklar. Japp, det fanns fina fiskar att titta på. Flera olika arter i flera olika färger. Bara ca 20 meter ut var nämligen stenar som stack upp ur vattnet och även under vattnet. I och runt dessa höll sig de flesta fiskarna.

Vid lunch beställde vi lite olika rätter. Jag tog min favorit, paneng curry. Så god! Har ätit det minst 20 gånger här nu och gillar det jättemycket. Men! Detta var helt klart den bästa hittills. Dessutom var det väldigt trevlig personal och även de andra var jättenöjda med sin mat.

Helt enkelt en väldigt lyckad dag. Tror vi kommer försöka åka tillbaka hit en gång till innan vi far hem till Sverige. Verkligen jättemysig strand, god mat och en härlig miljö.