Livshjulet

När jag gick på en av ledarskapsutbildningarna jag har gått på Carlsberg pratade de om att vi måste lära oss att hantera balansbrädan. Att kunna balansera mellan krav från fyra olika håll samtidigt och få alla de fyra intressenterna att känna sig nöjda.

Det var företagsvärlden det, gud vad svårt jag tycker att det är att balansera dessa fyra intressenter. Men, har du funderat på hur det är i det privata livet?

Där finns det ju också flera intressenter, men om vi tänker en stund att det är du som är intressenten bara. Så har du ändå massa saker som du måste balansera för att må bra. Om du googlar på livshjulet så finns det en uppsjö av olika ”hjul”. Men det flesta har åtta tårtbitar!!! Fyra intressenter, släng er i väggen. Här gäller det att balansera åtta saker. Alla delarna är viktiga och  måste vårdas och näras med energi och näring för att du skall hålla en bra balans. Och om du inte kan balansera på den här så behöver du inte bry dig om att försöka balansera något annat heller. Så känner jag det iaf. Så det har mitt fokus just nu, att hitta balansen i livshjulet. Definitivt lättare sagt än gjort.

IMG_2544.JPG

 

Personlig utveckling tex. Hur många av oss jobbar aktivt med det? Jag trodde att jag gjorde det, men det gör jag inte alls. Iaf inte i den utsträckning som jag vill. självklart så hänger tårtbitarna ihop med varandra. Vissa är möjliggörare för andra och om du tex jobbar med personlig utveckling så kanske du får hälsa, kost och fritid lite på köpet.

Jag tänker fylla mitt eget hjul en gång i månaden för att se hur jag utvecklas. Inte svårare än att skriva ut några ex och sen fylla upp tårtbiten så mycket som du tycker att den skall vara fylld.