Bokrecension – Den nionde insikten

Har precis läst boken ”Den nionde insikten” skriven av James Redfield.

Det var en kollega på jobbet som rekommenderade den boken till mig för flera månader sedan. Han sa att jag bara måste läsa den boken. Att det är en bok som kan förändra och ge insikter. Jag googlade på den och hade svårt att hitta den, den fanns inte att köpa och när jag gick till biblioteket så hade de inte den hemma. De erbjöd sig att kolla om de kunde beställa den, men jag tänkte att den nog kommer in på Adlibris eller Bokus igen. När några månader gick utan att den gjorde det bad jag biblioteket kolla om de kunde beställa hem den. Laholms bibliotek hade den!

Så efter lite väntan hade jag den äntligen i min hand. Jag började läsa och hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken. Den var gripande, den var enkel att läsa och den var spännande. Jag ville veta fortsättningen. Det som slog mig var att den hörde ihop med så mycket annat jag har läst och gjort. Inte så konstigt kanske att personer får inspiration av varandra. Men även om det är en skönlitterär bok så kunde jag inte låta bli att tro att vissa saker är sanna. Den är lik The Secret, böckerna av Robin Sharma (Munken som sålde sin Ferrari) och den har även likheter med de upplevelser jag upplevde på Vipassana meditationslägret jag var på förra sommaren.

Boken handlar om en person som börjar tvivla på sin tillvaro och söker svar, han söker något mer. Vi får följa med honom när det först inträffar konstiga sammanträffande, som han sen inser inte är sammanträffande. En efter en så stöter han på insikterna genom en händelsekedja i Peru.

Jag säger bara en sak. Läs boken! Den är bra. Ok, jag vet inte om jag skall skriva detta eller ej, men nu gör jag det. Slutet av boken gör mig lite besviken och nu har jag börjat läsa fortsättningen. Den tionde insikten. Än så länge är den lite för flummig och ”påhittad” för att jag skulle kunna relatera till den på ett verkligt sätt. Men alla sidor fram till de 10 sista tyckte jag verkligen var väldigt läsvärda!

Den är som sagt svår att hitta. Men här har Bokus mer info om den iaf. Även om den verkar vara slut på förlaget. Så jag rekommenderar att du tar dig till ditt bibliotek.