Att uppdatera varje dag

Jag har ju aldrig haft ambitionen att göra inlägg varje dag eller skriva denna blogg som en typ av dagbok. Utan fokusera på ledarskap, bokreflektioner och saker som händer i samhället. Men nu när jag är hemma med en bebis så hittar jag inte inspiration på samma sätt. Av flera anledningar såklart. Jag lever i en bubbla. Mitt fokus är sömn, amning och aktiviteter för att sköta bebis och barn på bästa sätt. Amningshjärna….nä, jag tror bara det är så att om du inte stimulerar hjärnan så förslappas den och man blir lite trögare… Precis som en kropp behöver träning för att hålla sin fysiska kondition så tror jag att hjärnan också behöver det. Så jag ska försöka ta tag i det nu. För att inte helt hamna off så är första saken att kolla på nyheterna 1 gång per dag. 

Hämtar ytterligare info på nätet. Inte på något sätt utmanade, men info om saker som ekologiska leksaker, naturliga kroppsprodukter mm mm. Då stöter jag på andra bloggar. Vissa stora, vissa lite mindre. Blir faktiskt imponerad av dem som uppdaterar flera gånger varje dag. Och såpass intressant att de drar till sig massor av läsare. De skapar sig en enorm plattform för att nå ut till sina läsare. Kan kanske tyckas enkelt att skriva ”dagbok” på nätet. Men hur enkelt är det att få en dag som bara har bestått av sömn, skrotande hemma, amning, korta hundpromenader och tv-tittande spännande? Försök göra 3 bra inlägg om det. Nej, jag har inte ambitionen att försöka det, men vill ändå skriva några rader och lyfta de som gör det och som lockar till sig många. Är det detta som är nya spåret för att bli författare? Öva på att skriva varje dag och lyckas attrahera läsare? 

nya hobbyn. fantastiskt smidigt sätt att få närhetsbehovet tillgodosett. Nej!Du skapar inte en hemsk och bortskämd individ för att du bär nära mycket! Det tror iaf inte jag…

Jodå. En lite trip har vi varit ute på jag och Nils. Tåg till Kil. Medans de andra tre hade en veckas fjälläventyr. Detta räckte bra för oss. Faktiskt smidigt att dela upp oss. Nya mottot är att fokusera på att få ut nöje av de aktiviteter vi gör. Vi måste inte göra allt som en stor flock på 5 individer.

Midsommar firades dock som en jätteflock. Mysigt och roligt och lite utmattande…

Skolavslutning! Nu har några veckor redan passerat , men fortfaramde några kvar på sommarlovet. Lite mer sol och mindre vind önskar vi oss nu.

2 reaktion på “Att uppdatera varje dag

 1. Marina

  Jag märker att om jag publicerar mer sällan, t.ex. inte skriver mer än 1 inlägg en vilovecka så tappar jag 30-40% av läsarna när jag väl uppdaterar oftare igen. Google premierar ju också sidor som är uppdaterade ofta. Men det handlar väl också om VARFÖR man bloggar? Min blogg är ju lika mycket för mig som för andra, jag hade kunnat skriva en helt privat dagbok men jag insåg att jag kanske skulle kunna inspirera någon och det är ju bra så varför inte göra det då.

  Jag har ju burit båda mina barn, var väl typ först med det 2005 i den här lilla hålan 😉 och blev snabbt ”hon med sjalen” – gissa hur mycket jag fick försvara det… och att jag inte ville använda kemikaliefulla våtservetter… Nu ligger mina fina sjalar i garderoben och jag har svårt att göra mig av med dem 😉 dom blir ju fina hänggungor på sommaren … om vi inte hade sågat ner träden…. så nu måste jag hitta ett annat skäl 😀 Maken tillåter inte heller längre att jag knyter en gunga åt dem i trappräcket för han menar att det inte håller 😉 Annars är det ett bra tips 😀 Jag har också använt den som ”barnstol” på ställen där sådant har saknats, som picnic-filt, handduk, hängmatta och en massa annat. Jag vet dom som bogserat bilar med en bärsjal också, så nog är de användbara till mycket 😀

  Du utövar ju ledarskap nu också, ledarskap över dina barn, hur ser du på det? Kan du använda dina ledarskapsfilosofier hemma?

  1. Cecilia Rönn Inläggsförfattare

   Vad roligt att du har sjalat! Ja, du måste ju ha varit pionjär! Hade ingen aning att en sjal har så många användningsområden. 😀
   Du får spara dem som arv till barnen.
   Tänker också så att det förhoppningsvis kan inspirera någon

   Visst är föräldraskap ledarskap. Det svåraste skulle jag vilja säga. Jag kanske ska försöka göra fler reflektioner kring det. Vill bara hitta rätt nivå på det så det blir ärligt men inte utlämnande för barnen.

Kommentarer inaktiverade.