Mina barn

William, Viola och Nils:
Jag har turen att ha tre friska små söta skitungar. De är ljuvliga, underbara, fantastiska, söta, roliga, jobbiga, provocerande, envisa, utmanande och massa mer egenskaper.

De är 8, 6,5 år och 10 mån  (Feb 2017). Vi litade på min syster och skaffade de två första snabbt och tätt. Tänkte att det är bättre att få dem tätt, så de kan ha roligt med varandra, så de tuffa småbarnsåren inte blir längre än nödvändigt. Finns för och nackdelar med allt. Men efter 5 år hade vi glömd (läs jag) hur tröttsamt det är att inte få sova på nätterna och vi började längta efter en sista lite gosig unge till. Tur som vi hade så fick vi en till ljuvlig liten krabat. Nej, inte heller han gillar att sova på nätterna. Nu minns jag hur det var…

Ledarskap och barn hör väldigt tätt ihop tycker jag. Är du förälder är du ledare hela tiden. Du skall fostra, vägleda och lära en individ rätt och fel, empati, de sociala spelet mm. Du har en stor påverkan! Jag tänker ofta, ”shit! hoppas jag inte sabbar dem för livet” Vilket ansvar det är att vara förälder, mycket större ansvar än att vara företagsledare. (Möjligen inte större än att vara förskolelärare eller lärare…) Så alla föräldrar som tar ut mest av föräldraledigheten, vilket kompetens ni tillför ert företag när ni kommer tillbaka!

Barn är helt underbara på att ge feedback. De säger till direkt vad de tycker är bra och inte. Helt ärligt utan några bomullsvantar. Är du inte konsekvent eller rättvis så får du veta det direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *